Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Amur patrí medzi sladkovodné kaprovité ryby, preto ho môžete do jedálnička zaraďovať medzi prvé podávané ryby. Jeho mäso sa pre deti hodí, je podobné tomu kapriemu, teda je veľmi jemné, málo tučné a vďaka tomu tiež dobre stráviteľné. Na rozdiel od kapra má menej drobných kostí.
Amur obsahuje mnoho bielkovín, menšie množstvo tukov s obsahom nenasýtených mastných kyselín a tiež vitamíny A, D, B6 a B12. Z minerálov nechýba vápnik, jód, fosfor a draslík.
Na prípravu príkrmov odporúčame rybu dobre povariť alebo podusiť, následne rozmixovať do podoby pyré a podávať so zemiakmi a zeleninou. Vždy na začiatku podávajte malé množstvo, aby ste vyskúšali toleranciu a skontrolovali, či sa nevyskytne alergická reakcia. Dávajte pri príprave pozor na odstránenie všetkých kostičiek. Malé kúsky ryby bez kostí je možné podávať starším deťom, ktoré sú už schopné mäso rozhrýzť.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny