Bažant

Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)

Bažantie mäso je veľmi jemné a voňavé. Ak máte možnosť, vyberajte radšej mäso z mladých bažantov, ktoré je jemnejšie a s menším podielom tuku. Najobľúbenejšie sú prsia či stehná, ktoré je možné piecť alebo dusiť a následne ich rozmixovať do podoby pyré. Aj tu platí, že bažantie mäso by malo byť z overených zdrojov, veterinárne vyšetrené a so zárukou zdravotnej bezchybnosti.

Bažant

Vitamíny a dôležité látky

Bažant obsahuje veľkú porciu živočíšnych bielkovín a tiež vitamíny skupiny B. Je bohatý na horčík, železo, mangán a vápnik.

Vitamíny B-komplex
Vitamín K
Železo

Tip

Mäso nakrájajte na malé kúsky, dôkladne povarte a podávajte v podobe pyré. Nikdy nekupujte zverinu z neoverených zdrojov.