Zelerová vňať

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Na ochutenie jedla možno použiť vňať zo všetkých druhov zeleru. Najvhodnejšie je používať čerstvú vňať, ktorá pozitívne pôsobí na zažívanie, podporuje zdravie močových ciest a obsahuje tiež mnoho vitamínu C.

Zelerová vňať

Vitamíny a dôležité látky

V zelerovej vňati nájdeme najmä vitamíny skupiny C a minerálne látky, ako je vápnik, draslík či horčík. Vo vňati stopkového zeleru je navyše tiež vitamín B.

Vitamín C
Vápnik
Draslík

Tip

Zelerovú vňať spočiatku používajte tepelne upravenú a iba v malom množstve. Vždy vopred malý kúsok vyskúšajte. Možno využiť pri príprave polievok, omáčok či zeleninových nátierok. Nevarenú zelerovú vňať podávajte až starším deťom.

Podobné potraviny

Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny