Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)
Cvikla je koreňová zelenina špecifickej farby a chuti. Najlepšiu chuť mávajú stredne veľké plody, pre príkrmy vždy vyberajte čerstvé. Cvikla sa pre dojčatá hodí, najvhodnejšou úpravou je príprava na pare, prípadne pečenie na malom množstve olivového či repkového oleja. Následne ju roztlačte alebo rozmixujte na pyré. Cvikla obsahuje červené farbivo, ktoré výrazne zafarbuje stolicu a moč do červena, až čierna.
- Cvikla má vysoký obsah vlákniny, vápnika, draslíka a vitamínu A, ktoré sú pre zdravý vývoj dieťaťa veľmi dôležité.
Cvikla môže byť pre deti ťažko stráviteľná, preto ju pred podávaním olúpte.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny