Šošovica červená

Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)

Lúpaná červená šošovica je prvá zo strukovín, s ktorou môžete začať. Je to preto, že je zbavená šupiek a vďaka tomu je veľmi dobre stráviteľná. Zároveň obsahuje dôležitú porciu bielkovín, aj keď ide o neplnohodnotné bielkoviny. Pred varením ju nemusíte namáčať, stačí len povariť – ak je šošovica polená, čas varenia sa ešte skracuje. Červenú šošovicu pre dojčatá následne rozmixujte a pridajte do príkrmu.

Šošovica červená

Vitamíny a dôležité látky

Červená šošovica je bohatým zdrojom kvalitných rastlinných bielkovín. Obsahuje tiež minerálne látky, ako je železo a zinok. Nechýba ani vláknina a vitamíny skupiny B.

Vitamín B
Železo
Zinok

Tip

Červená šošovica je pre deti veľmi vhodná, ale obsahuje neplnohodnotné rastlinné bielkoviny. Preto ju kombinujte so sacharidmi, napr. s kúskom pečiva.