Od 6. mesiaca (ukončený m 5+)
Jahňacie mäso má vysoký obsah bielkovín a veľmi málo tuku. Pochádza z mladých oviec, ktoré sú porážané medzi 5. – 12. mesiacom. Pri príprave jahňacieho mäsa sa nemusíte báť výrazného zápachu, ktorý je typický skôr pre baranie tučné mäso. V takom prípade je potrebné dôkladne odstrániť tuk. Vhodnejšie je ale mäso jahňacie.
Jahňacie mäso obsahuje bielkoviny, ktoré sú dôležité pre detský vývoj, ale tiež vitamíny skupiny B, najmä vitamín B12. Obsahuje tiež zinok a železo v dobre vstrebateľnej podobe. Ďalej meď, horčík a selén.
Mäso vždy dôkladne tepelne spracujte, napr. uvarte a rozmixujte, v neskorších mesiacoch môžete nasekať menšie kúsky, aby sa dieťa učilo pomaly hrýzť.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny