Kyslá smotana

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Kyslú smotanu môžete svojmu dieťaťu zaradiť do jedálnička už od 8 mesiacov. Pre zdravie je prospešná, pretože sa v nej počas kvasenia rozkladá mliečna bielkovina a vďaka tomu je stráviteľnejšia a menej zaťažuje obličky. Kyslú smotanu zoženiete s rôznym množstvom tuku, čím tučnejšia, tým hutnejšia a lahodnejšia.

Kyslá smotana

Vitamíny a dôležité látky

Kyslá smotana obsahuje dôležité baktérie, ktoré pomáhajú udržiavať črevnú rovnováhu. Nechýbajú ani vitamíny A, D a E a tiež vápnik.

Živé kultúry
Vápnik
Vitamín A

Tip

Kyslú smotanu môžete využiť na prípravu jedál alebo chutných nátierok. Často sa používa na zjemnenie chuti jedál alebo do polievok ako alternatíva sladkej smotany.

Podobné potraviny

Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny