Od 10. mesiaca (ukončený 9+)
Ružičkový kel obsahuje mnoho vitamínov. Neradí sa medzi alergény, ale môže mať nafukovacie účinky. Ružičkový kel sa pre deti odporúča uvariť alebo olúpať a orestovať – vďaka tomu sa zvýrazní sladkastá chuť a u detí tak býva lepšie prijímaný.
- V ružičkovom keli nájdete vitamíny C, A a E, draslík, mangán, železo, vápnik. - Nechýba ani vláknina, ktorá prospieva tráviacemu ústrojenstvu.
Ružičkový kel by mal byť pre svoje výnimočné vlastnosti zaraďovaný do jedálnička pravidelne, spočiatku varený, dusený, neskôr môžete podávať aj surový. Vyznačuje sa aj pomerne vysokým obsahom vlákniny a bielkovín, ktoré majú vplyv na lepšie zasýtenie.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny