Bravčové mäso

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Bravčové mäso sa odporúča zaraďovať neskôr než ostatné. Je to najmä kvôli tomu, že je tučnejšie a dieťa ho môže horšie tráviť. Spočiatku sa teda sústreďte hlavne na chudšie časti, ako je napríklad stehno alebo panenka. Tie obsahujú priemerne viac než 20 % bielkovín, ktoré sú pre vývoj dieťaťa nevyhnutné. Mäso uvarte a rozmixujte, v neskorších mesiacoch nasekajte nahrubo.

Bravčové mäso

Vitamíny a dôležité látky

Bravčové mäso obsahuje dôležité bielkoviny, je bohaté na železo, draslík a fosfor. Nechýbajú ani vitamíny skupiny B, ktoré sú nevyhnutné na správne fungovanie energetického metabolizmu.

Železo
Vitamín B
Draslík

Tip

Mäso vždy dôkladne tepelne spracujte, napr. uvarte a rozmixujte, v neskorších mesiacoch môžete nasekať na kúsky, aby sa dieťa učilo pomaly hrýzť aj väčšie kusy. Chudé bravčové mäso možno využiť aj na prípravu mäsovo-zeleninových vývarov, ktoré možno podávať ako pravidelnú súčasť jedálnička.

Podobné potraviny

Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny