Vlašský orech

Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)

Vlašský orech má zo všetkých orechov najvyšší alergizujúci potenciál, preto s jeho zaraďovaním postupujte opatrne. Patrí medzi orechy s obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré patria medzi esenciálne a mali by byť pravidelne prijímané v strave. Vyznačuje sa sladkou chuťou, ak máte horkastý plod, znamená to, že je pravdepodobne skazený, nejedzte ho.

Vlašský orech

Vitamíny a dôležité látky

Vlašské orechy obsahujú vitamíny E, B, bielkoviny a tiež železo, fosfor, selén i horčík.

Vitamín E
Horčík
Omega-3 mastné kyseliny

Tip

Vlašské orechy sú dôležitou súčasťou jedálnička dieťaťa. Spočiatku podávajte na vyskúšanie malé množstvo a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Orechy vždy rozdrvte na pastu. Pri malých kúskoch orechov hrozí riziko vdýchnutia. Môžete ich pridávať do najrôznejších kaší, dezertov, jogurtov.

Podobné potraviny

Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny