Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Pleskáč patrí medzi sladkovodné ryby, ktoré sú na Slovensku hojne lovené. Niekedy býva označovaný ako burinná ryba, pretože konkuruje kaprovi. Nevýhodou je, že jeho mäso obsahuje mnoho jemných svalových kostičiek, preto buďte pri podávaní opatrní alebo spočiatku vyberajte mäso iných rýb.
Pleskáč obsahuje bielkoviny, menšie množstvo tuku a tiež dôležité minerálne látky, ako je vápnik, jód, fosfor a draslík. Z vitamínov je dominantný vitamín A a D.
Vzhľadom na veľké množstvo malých kostičiek buďte pri príprave veľmi obozretní alebo dajte v prvých mesiacoch prednosť iným druhom rýb. Pleskáča uvarte alebo poduste a následne podávajte v podobe jemného pyré so zeleninovým príkrmom. Kúsky vareného mäsa potom môžete servírovať starším deťom.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny