Čierne korenie

Od 1 roka (ukončený m 12+)

Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení na celom svete. Ide o zrelý plod, ktorý je usušený na slniečku. Má výraznú, až štipľavú chuť, preto s ním zaobchádzajte opatrne. Korenie používajte vždy čerstvo pomleté, telo ho ľahšie trávi a neusadzuje sa v obličkách. Korenie v rozumnom množstve pozitívne ovplyvňuje trávenie, prispieva k normálnej činnosti dýchacej a nervovej sústavy.

Čierne korenie

Vitamíny a dôležité látky

Čierne korenie obsahuje dôležitý vitamín K, vápnik, chróm a železo.

Vitamín K
Vápnik
Chróm

Tip

S korením začínajte veľmi opatrne, používajte ho len na prípravu tepelne upravených jedál. Guľôčky korenia môžete použiť napríklad pri varení ryže, ktoré pred servírovaním vyberiete. Podobne môžete guľôčky použiť pri príprave mäsovo-zeleninových vývarov.

Podobné potraviny

Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny