Od 1 roka (ukončený m 12+)
Cícer patrí medzi strukoviny a vyznačuje sa jemne orieškovou chuťou. Môže mať nafukovacie účinky, preto sa odporúča zaraďovať pozvoľna a v menšom množstve. Cícer na začiatok voľte sušený. Namočte ho cez noc, vodu zlejte a prilejte čerstvú. Povarte 30 minút, opäť vodu zlejte, prilejte novú a varte do zmäknutia – približne ďalších 60 – 90 minút. Vďaka tomuto postupu sa môžete vyhnúť nadmernému nafukovaniu. Hotový cícer rozmixujte do podoby pyré.
Cícer obsahuje dôležité rastlinné bielkoviny a vlákninu. Ďalej vitamíny B6 a B15 (kyselina pangamová). Nechýbajú ani draslík, mangán, fosfor, železo a nenasýtené kyseliny omega-6.
Pri varení do cícera pridajte aj vetvičku tymianu, saturejky, znížite tým problémy s nafukovaním.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny