Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Jačmeň sa predáva v dvoch formách: lúpaný jačmeň a perlový jačmeň. Má vysokú vyživovaciu hodnotu, jeho príprava je jednoduchá a môžete ním nahradiť ryžu, kuskus alebo quinou.
Jačmeň obsahuje vysoké percento draslíka, mangánu, selénu. Ďalej v ňom nájdete vápnik, horčík, železo, zinok, vitamín B6, selén a ďalšie minerály. Významný je i obsah vlákniny, ktorá prispieva k zväčšeniu objemu stolice.
Z jačmeňa sú v kuchyni asi najviac využívanými surovinami krúpy, krúpky či lámanka. Možno ho využiť na prípravu najrôznejších jedál, do polievok, ako prílohu. Jačmenné vločky možno využiť na prípravu obilných kaší.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny