Zelerová vňať

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Na ochutenie jedla možno použiť vňať zo všetkých druhov zeleru. Najvhodnejšie je používať čerstvú vňať, ktorá pozitívne pôsobí na zažívanie, podporuje zdravie močových ciest a obsahuje tiež mnoho vitamínu C.

Zelerová vňať

Vitamíny a dôležité látky

V zelerovej vňati nájdeme najmä vitamíny skupiny C a minerálne látky, ako je vápnik, draslík či horčík. Vo vňati stopkového zeleru je navyše tiež vitamín B.

Vitamín C
Vápnik
Draslík

Tip

Zelerovú vňať spočiatku používajte tepelne upravenú a iba v malom množstve. Vždy vopred malý kúsok vyskúšajte. Možno využiť pri príprave polievok, omáčok či zeleninových nátierok. Nevarenú zelerovú vňať podávajte až starším deťom.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny