Kefír

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Kefír je jednou z potravín, ktorá je veľmi bohatá na probiotiká. Okrem toho obsahuje minimálne množstvo alkoholu, ktorý vzniká práve kvasením. 1 gram kefíru musí podľa vyhlášky obsahovať najmenej 10 000 kvasiniek a 1 milión baktérií mliečneho kvasenia. Má mierne horkastú, občas až trochu pikantne štipľavú chuť.

Kefír

Vitamíny a dôležité látky

Kefír je bohatý na probiotiká, ktoré podporujú imunitný systém. Nájdete v ňom tiež vysoké množstvo vápnika a bioaktívne látky, ktoré napomáhajú jeho vstrebávaniu. Nechýbajú ani minerály ako fosfor, vápnik, horčík, vitamíny D a K2.

Živé kultúry
Vápnik
Fosfor

Tip

Kefír môžete zaradiť do jedálnička na desiatu. Je zaujímavým spestrením, zameňte ho napríklad s jogurtom či jogurtovým nápojom. Preferujte nesladené varianty.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny