Tvaroh

Od 1 roka (ukončený m 12+)

Tvaroh a výrobky z neho sa obvykle odporúča podávať od 12. mesiaca veku dieťaťa, a to kvôli vysokému obsahu bielkovín, ktoré môžu zaťažovať ešte nezrelé obličky. Vyberajte skôr plnotučný variant, živočíšne tuky deti potrebujú. Tvaroh zavádzajte do stravy postupne a v menšom množstve.

Tvaroh

Vitamíny a dôležité látky

Tvaroh je okrem plnohodnotných bielkovín bohatý tiež na vápnik, draslík, horčík a selén. Nechýbajú ani aminokyseliny a vitamíny B, A, C i D.

Vápnik
Aminokyseliny
Vitamín D

Tip

Tvaroh môžete využiť najmä v studenej kuchyni na prípravu najrôznejších nátierok, ktoré ponúknite na raňajky či desiatu. Spestriť môžete prídavkom pažítky, cibuľky, kúskov zeleniny či s ovocím ako sladký variant.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny