Pečeň

Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)

Pečeň obsahuje mnoho prospešných látok, ktoré sú pre malé telíčko dôležité. Navyše ju stačí pomerne krátko variť a rozmixovať do pyré či do zeleninových príkrmov. Pri vnútornostiach len pozor na častejšie podávanie, obsahujú vyššie množstvo cholesterolu než mäso.

Pečeň

Vitamíny a dôležité látky

V pečeni nájdete významný obsah železa, dokonca 6× viac, než v hovädzom mäse. Je tiež bohatá na bielkoviny, vitamín A, B12 a D. Nechýbajú ďalšie minerálne látky, ako napríklad zinok či meď.

Železo
Vitamín A
Zinok

Tip

Pečeň môže byť vo forme napr. pečeňovej závarky raz mesačne zaraďovanej do jedálnička.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny