Od 6. mesiaca (ukončený m 5+)
Kuracie mäso je chudé a veľmi zdravé, často sa s ním v detskom jedálničku začína. Najchudšie sú kuracie prsia, obľúbené sú ale tiež stehná. Výhodou kuracieho mäsa je, že je pomerne rýchlo hotové. Hydina sa všeobecne vyznačuje aj nižším obsahom cholesterolu oproti iným druhom mäsa. Vďaka nižšiemu podielu tuku má vyšší obsah bielkovín.
V kuracom mäse nájdete bielkoviny s esenciálnymi aminokyselinami, ktoré podporujú nárast svalovej hmoty. Obsahuje tiež minerálne látky ako fosfor, draslík, horčík, železo či vápnik. Z vitamínov B3, B5 a B6.
Pripravovať ho môžete najlepšie varením, alebo na pare. V začiatkoch mäso rozmixujte do kašovitej konzistencie. Vývar určite nevyhadzujte, ale pridajte ho do pyré. Hydinové mäso patrí medzi veľmi rizikové, čo sa týka mikrobiálnej kontaminácie (napr. salmonelou). Dodržujte teda pri príprave veľmi prísne hygienické podmienky.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny