Od 6. mesiaca (ukončený m 5+)
Morčacie mäso je chudé a vďaka tomu je vhodné aj pre najmenších. Je zdrojom kvalitných bielkovín a ľahko sa trávi. Hovorí sa, že morčacie mäso má 7 druhov. Preferujte morčacie prsia, ktoré sa rýchlo pripravia, sú chudé a majú veľmi málo tuku (najmenej zo všetkých mias). Z vývaru z morčacích pŕs môžete pripraviť chutnú zeleninovú polievku, v ktorej zeleninu roztlačíte. Hydina všeobecne sa vyznačuje aj nižším obsahom cholesterolu oproti iným druhom mäsa. Vďaka nižšiemu podielu tuku má vyšší obsah bielkovín.
Morčacie mäso je zdrojom vitamínov radu B. Nechýba ani zinok, ktorý prispieva k rozvoju imunitného systému či vápnik, selén a železo. Obsahuje tiež aminokyselinu tryptofán.
Pripravovať ho môžete najlepšie varením, alebo na pare. V začiatkoch mäso rozmixujte do kašovitej konzistencie. Vývar určite nevyhadzujte, ale pridajte ho do pyré. Hydinové mäso patrí medzi veľmi rizikové, čo sa týka mikrobiálnej kontaminácie (napr. salmonelou). Dodržujte teda pri príprave veľmi prísne hygienické podmienky.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny