Kačacie mäso

Od 6. mesiaca (ukončený m 5+)

Kačacie mäso patrí medzi tučnejší druh hydinového mäsa. Ak však budete vyberať kačice mladšie, môžete sa tuku z väčšej časti vyhnúť.

Kačacie mäso

Vitamíny a dôležité látky

V kačacom mäse nájdeme mnoho bielkovín, ktoré pomáhajú svalom. Ďalej obsahuje aminokyseliny, vitamíny A, D, E a K. Nechýbajú ani spomínané tuky, ktoré napomáhajú rozpúšťaniu týchto vitamínov v tele. Z minerálov obsahuje najmä selén a zinok.

Vitamín B12
Železo
Zinok

Tip

Spočiatku dojčaťu pripravujte najmä kačacie prsia, ktoré uvarte alebo pripravte na pare a rozmixujte. Mäso môžete tiež pomlieť. S kožou počkajte na neskoršie mesiace, vzhľadom na to, že obsahuje najväčšie množstvo tuku.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny