Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)
Srdiečka môžete do detského jedálnička zaradiť tiež medzi prvými. Sú známe veľkým množstvom vitamínov a prospešných látok. Snažte sa vyberať vždy čo najčerstvejšie, nakupujte radšej u mäsiara, než v supermarkete. Najobľúbenejšie bývajú srdiečka kuracie či kačacie. Odstráňte z nich tukovú vrstvu, uvarte a rozmixujte. Pri vnútornostiach len pozor na častejšie podávanie, obsahujú vyššie množstvo cholesterolu než mäso.
Srdcia majú vysoký obsah železa a tiež vitamínov A, B a C.
Srdiečka môžu byť raz mesačne zaraďované do jedálnička. Vhodné sú v kombinácii s mäsom do mäsovo-zeleninových vývarov, do ktorého sú po uvarení pridané buď vo forme pyré, alebo na jemno nakrájané podľa veku dieťaťa.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny