Jahňacie mäso

Od 6. mesiaca (ukončený m 5+)

Jahňacie mäso má vysoký obsah bielkovín a veľmi málo tuku. Pochádza z mladých oviec, ktoré sú porážané medzi 5. – 12. mesiacom. Pri príprave jahňacieho mäsa sa nemusíte báť výrazného zápachu, ktorý je typický skôr pre baranie tučné mäso. V takom prípade je potrebné dôkladne odstrániť tuk. Vhodnejšie je ale mäso jahňacie.

Jahňacie mäso

Vitamíny a dôležité látky

Jahňacie mäso obsahuje bielkoviny, ktoré sú dôležité pre detský vývoj, ale tiež vitamíny skupiny B, najmä vitamín B12. Obsahuje tiež zinok a železo v dobre vstrebateľnej podobe. Ďalej meď, horčík a selén.

Vitamín B12
Vitamín A
Železo

Tip

Mäso vždy dôkladne tepelne spracujte, napr. uvarte a rozmixujte, v neskorších mesiacoch môžete nasekať menšie kúsky, aby sa dieťa učilo pomaly hrýzť.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny