Husie mäso

Od 6. mesiaca (ukončený m 5+)

Husie mäso patrí medzi ďalšie druhy hydinového mäsa. Je tiež veľmi dobre stráviteľné a pomerne cenovo dostupné.

Husie mäso

Vitamíny a dôležité látky

Husacie mäso obsahuje veľkú porciu vitamínov B2 a B6. Z minerálnych látok v ňom nájdeme draslík, železo a fosfor.

Vitamín B2
Vitamín B6
Železo

Tip

Pripravovať ho môžete najlepšie varením, alebo na pare. V začiatkoch mäso rozmixujte do kašovitej konzistencie. Vývar určite nevyhadzujte, ale pridajte ho do pyré. Hydinové mäso patrí medzi veľmi rizikové, čo sa týka mikrobiálnej kontaminácie (napr. salmonelou). Dodržujte teda pri príprave veľmi prísne hygienické podmienky.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny