Od 1,5 roka (ukončený m 18+)
Fazuľa je živinovo veľmi bohatá, ale môže mať pre bábätko nafukovacie účinky. Sledujte teda, ako vaše dieťa znáša iné nafukovacie potraviny, a podľa toho sa rozhodnite, kedy fazuľu zaradiť. Priemerne sa odporúča okolo 18. mesiaca. Začnite s menším množstvom, ktoré uvaríte a ideálne rozmixujete do konzistencie pyré. Na zmiernenie nafukovania fazuľu pred varením namočte a vodu zlejte.
Fazuľa je bohatá na bielkoviny, naopak takmer neobsahuje tuky. Z minerálnych látok sa pyšní zinkom, fosforom, vápnikom, železom i mangánom. Nechýbajú ani vitamíny skupiny B.
Fazuľa je zaujímavým spestrením jedálnička. Môžete z nej pripravovať zeleninové nátierky, pridávať do šalátov či pripraviť chutnú polievku.
Danému veku a kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny