Makrela

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Makrela je morská ryba, ktorá patrí medzi najvhodnejšie druhy v detských začiatkoch. Je pomerne ľahko k dostatiu, môžete ju dobre vykostiť a má jemnú chuť. Často nájdete na pultoch tiež údenú makrelu, ktorá však nie je pre dieťa vhodná – siahnite po čerstvej, alebo mrazenej.

Makrela

Vitamíny a dôležité látky

Makrela patrí medzi tučnejšie ryby s významným podielom omega-3 mastných kyselín. Makrela tiež obsahuje bielkoviny a veľmi dôležité vitamíny skupiny B a D. Nechýbajú ani minerály ako selén, niacín, fosfor a ďalšie.

Omega-3 mastné kyseliny
Vitamín D
Selén

Tip

Vyskúšajte na začiatku malé množstvo rozmixovanej ryby a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Makrelu pripravujte na pare, prípadne uvarte a rozmixujte do konzistencie pyré. Mäso môžete využiť aj ako prídavok do chutných nátierok so zeleninou.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny