Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Sumec je najväčšia ryba, ktorú v našich vodách zoženiete. Jeho mäso je pomerne tučné a pevné. Veľkou výhodou je, že má málo kostí. Chuť býva skôr mdlá, odporúča sa teda podporiť napríklad bylinkami. Snažte sa vyberať menšie a teda i mladšie kusy, ktoré sú chutnejšie.
Sumec má mnoho zdravých bielkovín. Nechýbajú ani prospešné tuky a tiež vitamíny A, B a D. Z minerálnych látok obsahuje najmä vápnik, fosfor a zinok.
Na začiatku podávania vyskúšajte len malé množstvo a sledujte prípadnú reakciu. Najprv podávajte mäso dobre tepelne spracované, varené alebo dusené a rozdrvené na jemné pyré. Väčším deťom už môžete podávať aj kúsky mäsa zbaveného kostí. Na lepšie ochutenie môžete využiť aj bylinky.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny