Šťuka

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Šťuku zoženiete sladkovodnú (obyčajnú) i morskú. Jej mäso je veľmi jemné a krehké, obsahuje len málo tuku. Na začiatok siahnite po šťuke z našich končín. V dravých morských šťukách sa môže objavovať nadmiera nebezpečných látok, najmä metylortuť – snažte sa vyberať menšie ryby a morskú šťuku zaraďte až neskôr.

Šťuka

Vitamíny a dôležité látky

Šťuka je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín a obsahuje tiež významné množstvo jódu, vápnika a zinku. Nechýbajú ani vitamíny A, B a D.

Omega-3 mastné kyseliny
Jód
Zinok

Tip

Šťuku zaraďujte len občas na spestrenie jedálnička. Prvý hlt podávajte len v malom množstve na vyskúšanie a sledujte prípadnú reakciu. Tiež pozor na drobné kosti. Na pravidelné podávanie sú k dispozícii vhodnejšie druhy rýb, ktoré môžete dojčatám a malým deťom podávať.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny