Kapor

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Kapor patrí medzi obľúbené sladkovodné ryby a je tiež jednou z najvhodnejších rýb pre prvé príkrmy. V našich podmienkach patrí medzi jednu z najčastejšie konzumovaných rýb. Zaraďovať ho môžete po zaradení mäsa do jedálnička. Ryby vyberajte, ak je to možné, čo najčerstvejšie, dávajte veľký pozor na kosti. Rybu spočiatku podávajte rozmixovanú vo forme pyré.

Kapor

Vitamíny a dôležité látky

Kapor je oceňovaný najmä pre vysoký obsah bielkovín. V menšom množstve tuku obsahuje omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú veľmi dôležité. Je tiež zdrojom vitamínu D a B, fosforu a draslíka.

Omega-3 mastné kyseliny
Vitamín D
Fosfor

Tip

Kapra najprv podávajte rozmixovaného vo forme pyré. Opäť vyskúšajte malé množstvo rozmixovanej ryby a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Rozhodne sa vystríhajte podávaniu vyprážaného kapra, ktorý je obľúbený najmä na Vianoce. Kapra pripravujte duseného s bylinkami alebo vareného. Vynikajúca je aj rybia polievka s koreňovou zeleninou.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny