Úhor

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Úhorie mäso je chuťovo veľmi dobré a jemné. Navyše neobsahuje medzisvalové kosti. Na začiatok siahnite radšej po sladkovodnom. Existuje tiež úhor morský, ktorý však môže ako dravá morská ryba obsahovať nežiaduce toxické látky.

Úhor

Vitamíny a dôležité látky

Úhor patrí medzi tučnejšie ryby, obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny a tiež štedré množstvo omega-3 mastných kyselín. Nechýbajú ani vitamíny A a D a minerálne látky ako jód, vápnik a zinok.

Omega-3 mastné kyseliny
Jód
Zinok

Tip

Úhoria krv je jedovatá, obsahuje jed ichtyochemotoxín, ktorý funguje podobne ako jed vretenice. Tepelnou prípravou sa však jed ničí (pri 60 °C). Mäso z úhora možno pripravovať najrôznejším spôsobom, na začiatok voľte dusené či varené mäso na jemno nakrájané do formy pyré. Podávajte najprv len malé množstvo na zistenie tolerancie.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny