Zubáč

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Zubáč je sladkovodná ryba, ktorá má veľmi jemné mäso a len malé množstvo drobných svalových kostičiek. Navyše nemá typický rybí zápach. To z neho robí ideálneho adepta pre prvé príkrmy. Zubáč obsahuje vysoké množstvo bielkovín a menšie množstvo tukov. Vďaka tomu je jeho mäso veľmi dobre stráviteľné aj pre malých stravníkov.

Zubáč

Vitamíny a dôležité látky

Zubáč je bohatý na bielkoviny. Tuku v sebe má pomerne málo, ale obsahuje veľmi dôležité mastné kyseliny. Nechýbajú ani vitamíny A, D a B12 a tiež vápnik, jód a fosfor.

Vápnik
Jód
Omega-3 mastné kyseliny

Tip

Zubáč obsahuje nižší podiel tuku, striedajte mäso zubáča s inými tučnejšímu rybami. Pri príprave odstráňte všetky kostičky, mäso uvarte alebo poduste a rozdrvte na jemné pyré. Podávajte spočiatku malé množstvo na vyskúšanie a sledujte, či sa neobjaví alergická reakcia. Ryby by mali byť pravidelnou súčasťou pestrého a vyváženého jedálnička.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny