Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Karas patrí medzi sladkovodné ryby, je veľmi podobný známejšiemu kaprovi. V kuchyni sa upravuje podobne – najviac mu svedčí dusenie, varenie alebo pečenie. Mäso je jemné a chutné, ale obsahuje kosti, preto dajte pri príprave pozor.
Karas sa pyšní vysokým obsahom bielkovín a pomerne nízkym percentom tukov. Obsahuje omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, tiež fosfor a draslík. Nechýbajú ani vitamíny B a D.
Mäso z karasa podávajte spočiatku rozmixované vo forme pyré. Opäť vyskúšajte malé množstvo rozmixovanej ryby a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Rozhodne sa vystríhajte podávaniu obaľovanej a vyprážanej ryby. Karasa pripravujte duseného s bylinkami alebo vareného. Vynikajúca je aj rybia polievka s koreňovou zeleninou.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny