Karas

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Karas patrí medzi sladkovodné ryby, je veľmi podobný známejšiemu kaprovi. V kuchyni sa upravuje podobne – najviac mu svedčí dusenie, varenie alebo pečenie. Mäso je jemné a chutné, ale obsahuje kosti, preto dajte pri príprave pozor.

Karas

Vitamíny a dôležité látky

Karas sa pyšní vysokým obsahom bielkovín a pomerne nízkym percentom tukov. Obsahuje omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, tiež fosfor a draslík. Nechýbajú ani vitamíny B a D.

Omega-3 mastné kyseliny
Vitamín D
Fosfor

Tip

Mäso z karasa podávajte spočiatku rozmixované vo forme pyré. Opäť vyskúšajte malé množstvo rozmixovanej ryby a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Rozhodne sa vystríhajte podávaniu obaľovanej a vyprážanej ryby. Karasa pripravujte duseného s bylinkami alebo vareného. Vynikajúca je aj rybia polievka s koreňovou zeleninou.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny