Lieň

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Lieň patrí medzi ďalšie chutné kaprovité ryby. U nás sa neteší takej veľkej obľube ako v zahraničí, kde platí za lahôdku. Má ľahko stráviteľné mäso, ktoré je plné bielkovín. Ide o tučnejšiu rybu, je teda bohatý na dôležité omega-3 mastné kyseliny. V kuchyni sa s ním pracuje podobne ako s kaprom – vyberajte ideálne kusy do 20 cm, ktoré sú najchutnejšie.

Lieň

Vitamíny a dôležité látky

Lieň dopraje vášmu dieťaťu výživnú porciu bielkovín i dôležitých omega-3 mastných kyselín. Obsahuje tiež kľúčové minerály, ako je jód, vápnik a vitamín A.

Omega-3 mastné kyseliny
Jód
Vitamín A

Tip

Mäso z lieňa spočiatku podávajte rozmixované vo forme pyré. Opäť vyskúšajte malé množstvo rozmixovanej ryby a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Rozhodne sa vystríhajte podávaniu vyprážaného lieňa. Mäso z lieňa pripravte najlepšie dusené s bylinkami, alebo varené. Vynikajúca je aj rybia polievka s koreňovou zeleninou.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny