Pstruh

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Pstruh je ďalšou zo sladkovodných rýb, ktorá sa môže zaradiť hneď v prvých mesiacoch po začatí podávania mäsovo-zeleninových príkrmov. Má veľmi jemné a krehké mäso, ktoré je skutočne ľahko stráviteľné aj pre malých stravníkov.

Pstruh

Vitamíny a dôležité látky

Pstruh sa vyznačuje obsahom ľahko stráviteľných bielkovín. Nechýba ani tuk s obsahom omega-3 mastných kyselín. Z minerálnych látok pstruh obsahuje vápnik, fosfor, jód a železo. Nechýbajú ani vitamíny A a B.

Vápnik
Omega-3 mastné kyseliny
Vitamín A

Tip

Pstruha pripravujte ideálne na pare alebo poduste a rozmixujte do podoby pyré. Podobne ako pri inej rybe najprv vždy vyskúšajte malé množstvo a sledujte reakciu. Ak je všetko v poriadku, môžete pstruha zaradiť do pravidelného jedálnička. Ryby striedajte a môžete podávať 1× týždenne.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny