Treska

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Treska patrí medzi obľúbené morské ryby, ktoré sa vyznačujú vysokým obsahom jódu. Má jemné a dobre stráviteľné mäso. Pri morských rybách je väčšia možnosť výskytu alergickej reakcie, preto so zavádzaním tresky postupujte opatrne.

Treska

Vitamíny a dôležité látky

Treska obsahuje dobre stráviteľné bielkoviny a dôležité omega-3 mastné kyseliny. Ďalej tiež vitamíny A, B a D. Má tiež významný podiel minerálnych látok, a to hlavne jódu, selénu a draslíka.

Omega-3 mastné kyseliny
Jód
Selén

Tip

Pre prvé príkrmy ju pripravujte na pare alebo uvarenú a následne rozmixovanú do podoby pyré. Opäť je treba na začiatku podávať len na vyskúšanie malé množstvo a následne porcie zväčšovať. Tresku môžete pravidelne zaradiť ako vhodnú rybu do pestrého jedálnička.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny