Paštrnák

Od 5. mesiaca (ukončený m 4+)

Paštrnák je koreňová zelenina, najviac dostupná od jari do jesene. Chuťovo ho môžeme prirovnať k petržlenu, je menej aromatický s mierne sladkastou chuťou. Obsahuje mnoho prospešných látok a do jedálnička dieťaťa rozhodne patrí. Do príkrmov ho olúpte, uvarte a rozmixujte na pyré.

Paštrnák

Vitamíny a dôležité látky

- Paštrnák je na obsah prospešných látok bohatší než príbuzná mrkva. - Nájdete v ňom mnoho vlákniny, ktorá pomáha zdravému tráveniu, draslík, kyselinu listovú, provitamín A, vitamíny B a C.

Draslík
Vláknina
Kyselina listová

Tip

Paštrnák môžete pri príprave využiť podobne ako mrkvu. Spočiatku varený vo forme pyré, prípadne zmiešaný s ďalšími druhmi zeleniny, neskôr je možné podávať aj malé surové kúsky. Je vhodný na prípravu polievok, k mäsu, ako prílohu, do zeleninových placiek, nátierok či ako súčasť zeleninovej náplne do palaciniek.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny