Kvaka

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Kvaku je vhodné začať zaraďovať medzi 8. – 10. mesiacom. Nepatrí medzi oficiálne uznané alergény, ale môže spôsobovať nafukovanie, preto so zaradením počkajte, ak má vaše dieťatko citlivejšie zažívanie. Kvaku môžete pripravovať na pare, orestovať alebo uvariť. Restovaním zaistíte zachovanie väčšiny živín a podporíte prirodzene sladkastú chuť.

Kvaka

Vitamíny a dôležité látky

- Kvaka obsahuje porciu vitamínu C, K, beta-karoténu a je bohatá na vlákninu inulín.

Vitamín K
Vitamín C
Vláknina

Tip

Kvaku môžete pripraviť ako prílohu – podobne ako zemiaky varenú či vo forme pyré či kaše. Vynikajúca je i pečená v rúre alebo na zahustenie niektorých jedál.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny