Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Karfiol je skvelou súčasťou pestrej a vyváženej stravy dieťaťa a je priamo nabitý prospešnými látkami. Môže však spôsobovať nafukovanie, preto je dobré spočiatku podávať menšie množstvo a mal by byť dobre tepelne upravený. Na zachovanie skvelej chuti a všetkých vitamínov ho odporúčame pripravovať na pare, alebo upiecť.
- V karfiole nájdete mnoho vitamínu A, C a K, ktorý prispieva k normálnej krvnej zrážanlivosti, kyselinu listovú, vápnik a zinok.
Po uvarení karfiol rýchlo ochlaďte studenou vodou, zachová si bielu farbu. Na začiatku podávajte menšie množstvo, kombinovať ho môžete s ďalšou zeleninou. Vhodný je do polievok, zeleninových nátierok a šalátov.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny