Pór

Od 9. mesiaca (ukončený m 8+)

Do jedálnička svojho dieťaťa môžete pór zaradiť pomerne skoro. Nejde o silný alergén, len môže u citlivejších detí spôsobovať nafukovanie. Pór do príkrmov pripravte celý, zelená časť obsahuje ďalšie cenné minerálne látky. Nakrájajte ho na časti, dôkladne umyte, uvarte a rozmixujte na pyré.

Pór

Vitamíny a dôležité látky

- Pór obsahuje kyselinu listovú, vitamín C, E, železo, draslík, fosfor a vápnik. V zelenej časti nájdete množstvo dôležitého beta-karoténu. Nezanedbateľný je aj obsah vlákniny. - Pór môže zvyšovať vylučovanie moču.

Vitamín C
Železo
Draslík

Tip

Pór je podobný cibuli a cesnaku, jeho chuť je však jemnejšia. To umožňuje využiť ho pre dojčatá a malé deti o niečo skôr než cibuľu. Pór sa pred konzumáciou odporúča tepelne upraviť. Jeho využitie v kuchyni je pomerne široké. Na prípravu polievok, do zemiakovej kaše, zapekaný so syrom, varený pór je možné zamiešať do bieleho jogurtu alebo pre staršie deti do tvarohu, do zeleninových placiek, zeleninových zmesí na prípravu nátierok a pod.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny