Ružičkový kel

Od 10. mesiaca (ukončený 9+)

Ružičkový kel obsahuje mnoho vitamínov. Neradí sa medzi alergény, ale môže mať nafukovacie účinky. Ružičkový kel sa pre deti odporúča uvariť alebo olúpať a orestovať – vďaka tomu sa zvýrazní sladkastá chuť a u detí tak býva lepšie prijímaný.

Ružičkový kel

Vitamíny a dôležité látky

- V ružičkovom keli nájdete vitamíny C, A a E, draslík, mangán, železo, vápnik. - Nechýba ani vláknina, ktorá prospieva tráviacemu ústrojenstvu.

Vitamín C
Vitamín K
Vitamín E

Tip

Ružičkový kel by mal byť pre svoje výnimočné vlastnosti zaraďovaný do jedálnička pravidelne, spočiatku varený, dusený, neskôr môžete podávať aj surový. Vyznačuje sa aj pomerne vysokým obsahom vlákniny a bielkovín, ktoré majú vplyv na lepšie zasýtenie.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny