Paprika

Od 1 roka (ukončený m 12+)

Najvhodnejšia pre prvé príkrmy je červená alebo žltá paprika, ktorú odporúčame tepelne upraviť (napríklad pečením a odstránením vrchnej šupky). Vyberajte tie s pevnou a napnutou šupkou. Papriky obsahujú dôležité vitamíny a v príkrmoch ich môžete veľmi dobre kombinovať s mäsovou zmesou.

Paprika

Vitamíny a dôležité látky

- Každá paprika obsahuje trochu iné prospešné látky. - Na príkrmy je najvhodnejšia červená či žltá neštipľavá paprika, ktorá obsahuje beta-karotén, vitamíny A, C, B a kyselinu listovú.

Vitamín A
Vitamín C
Rutín

Tip

Papriky sa vyznačujú vysokým obsahom vitamínu C. Jeho obsah je dokonca vyšší než v citrusoch. POZOR na štipľavé papriky alebo čili papričky. Tie nie sú pre deti vhodné. Papriku podávajte najprv tepelne upravenú a až neskôr môžete ponúknuť kúsky surovej papriky. Vynikajúce sú aj kapie, ktoré neštípu a majú sladkastú chuť.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny