Ríbezle

Od 1 roka (ukončený m 12+)

Ríbezle najčastejšie zoženiete červené alebo čierne, existujú však aj biele. Ríbezle patria medzi sezónne ovocie, bohužiaľ sú ale tiež pomerne častým alergénom. Kvôli svojej kyslejšej chuti nemusia byť u detí spočiatku tak dobre prijímané. Pri prvých príkrmoch ho najprv uvarte a až potom podávajte v podobe pyré. Postupujte opatrne a sledujte alergickú reakciu.

Ríbezle

Vitamíny a dôležité látky

Najviac vitamínu C nájdete v šupke. Okrem toho v ríbezliach nájdete aj vitamíny B, vápnik, draslík, železo i beta-karotén i vitamín E.

Vitamín C
Vitamín B
Vápnik

Tip

Pri prvých príkrmoch ho najprv uvarte a až potom podávajte v podobe pyré. Vhodnejšie je spočiatku ríbezle prepasírovať a zbaviť ich drobných zrniečok, ktoré by mohli byť na zažívanie problematickejšie. Postupujte opatrne a sledujte alergickú reakciu. Väčším deťom môžete ponúknuť aj celé guľôčky, je však potrebná zvýšená opatrnosť, hrozí riziko vdýchnutia. Ak máte ríbezle zo záhradky, môžete ich zmraziť na neskoršie použitie.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny