Hrozno

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Modré hrozno má o niečo sladšiu chuť než zelené, ale aj tu platí pravidlo s neskorším zavádzaním a to hlavne kvôli drobným guľôčkam a semienkam v nich. Ak nezoženiete bezkôstkové, drobné kôstky radšej vyberte a hrozno nakrájajte na drobné kúsky. Na lepšiu stráviteľnosť môžete hrozno aj olúpať.

Hrozno

Vitamíny a dôležité látky

V hrozne nájdete najmä vitamín B6, B1, B2 a B3, tiež vitamín A, C a E. Z minerálnych látok sú najvýraznejšie zastúpené draslík a železo. Šupka je bohatá na vlákninu.

Vitamín C
Draslík
Železo

Tip

Prvé guľôčky hrozna radšej olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Môžete z nich vytlačiť aj trochu šťavy alebo ich rozmixovať na jemné pyré. Neskôr podávajte bobuľky len rozpolené, ale buďte pri konzumácii nablízku. Hrozí riziko vdýchnutia. Berte na vedomie, že hrozno býva veľmi sladké a deti ho pravdepodobne budú milovať.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny