Petržlen

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Petržlen obsahuje mnoho vitamínov a minerálnych látok. Na príkrmy môžete využiť tak listy, ako aj samotný koreň, ktorý stačí olúpať, nakrájať, uvariť a rozmixovať do konzistencie pyré. Od 6. mesiaca môžete začať práve s koreňom, listy zaraďte o niečo neskôr, hlavne na dochutenie príkrmov.

Petržlen

Vitamíny a dôležité látky

- V petržlene nájdete veľké množstvo vitamínu C, kyselinu listovú, draslík, fosfor, vápnik, beta-karotén a ďalšie prospešné látky.

Vitamín C
Chlorofyl
Kyselina listová

Tip

Petržlen obsahuje 3× viac vitamínu C než napríklad pomaranč. Cenený je najmä v zimných mesiacoch, keď je čerstvej zeleniny nedostatok. Je podobný paštrnáku, ale petržlen je chuťovo výraznejší. V našej kuchyni je veľmi obľúbený, dá sa využiť pri príprave polievok, zeleninových vývarov, zeleninových omáčok, do šalátov, ako súčasť zeleninových placiek atď.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny