Raž

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Raž je jednou z piatich najviac konzumovaných obilnín na Zemi. Má vysoké množstvo minerálnych látok, vitamínov a vlákniny, ktorá svojím charakterom navodzuje pocit sýtosti viac než pri iných obilninách.

Raž

Vitamíny a dôležité látky

Raž vďaka vysokému obsahu vlákniny zlepšuje trávenie a podporuje metabolizmus. Látky v nej obsiahnuté prispievajú ku znižovaniu hladiny cholesterolu a cukru v krvi.

Draslík
Fosfor
Horčík

Tip

Raž sa najčastejšie využíva na výrobu pečiva v kombinácii s ďalšími obilninami, často pšenicou. Podľa obsahu raže je v názve uvedená na prvom (raž prevažuje) alebo druhom mieste (prevažuje pšenica). Raž býva využívaná na výrobu kváskového chleba, na výrobu kávovinových zmesí melta či ražných cestovín. Raž by mala byť určite do jedálnička zaraďovaná.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny