Jačmeň

Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)

Jačmeň sa predáva v dvoch formách: lúpaný jačmeň a perlový jačmeň. Má vysokú vyživovaciu hodnotu, jeho príprava je jednoduchá a môžete ním nahradiť ryžu, kuskus alebo quinou.

Jačmeň

Vitamíny a dôležité látky

Jačmeň obsahuje vysoké percento draslíka, mangánu, selénu. Ďalej v ňom nájdete vápnik, horčík, železo, zinok, vitamín B6, selén a ďalšie minerály. Významný je i obsah vlákniny, ktorá prispieva k zväčšeniu objemu stolice.

Mangán
Selén
Draslík

Tip

Z jačmeňa sú v kuchyni asi najviac využívanými surovinami krúpy, krúpky či lámanka. Možno ho využiť na prípravu najrôznejších jedál, do polievok, ako prílohu. Jačmenné vločky možno využiť na prípravu obilných kaší.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny