Od 7. mesiaca (ukončený m 6+)
Jačmeň sa predáva v dvoch formách: lúpaný jačmeň a perlový jačmeň. Má vysokú vyživovaciu hodnotu, jeho príprava je jednoduchá a môžete ním nahradiť ryžu, kuskus alebo quinou.
Jačmeň obsahuje vysoké percento draslíka, mangánu, selénu. Ďalej v ňom nájdete vápnik, horčík, železo, zinok, vitamín B6, selén a ďalšie minerály. Významný je i obsah vlákniny, ktorá prispieva k zväčšeniu objemu stolice.
Z jačmeňa sú v kuchyni asi najviac využívanými surovinami krúpy, krúpky či lámanka. Možno ho využiť na prípravu najrôznejších jedál, do polievok, ako prílohu. Jačmenné vločky možno využiť na prípravu obilných kaší.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny