Reďkev

Od 1 roka (ukončený m 12+)

Reďkev má jemnejšiu chuť než reďkovky, a navyše obsahuje mnoho zdravých látok. Začínajte s ňou ale až po prvom roku života. Reďkev nepatrí medzi časté alergény, ale môže byť náročnejšia na trávenie – na začiatok teda skúste len malé množstvo, ktoré bude dobre rozmixované. Môžete ju podávať tak za surova, ako aj pečenú či varenú a rozmixovanú na pyré.

Reďkev

Vitamíny a dôležité látky

- Reďkev je bohatá na mikronutrienty. Nechýbajú vitamíny C, B, E, železo, draslík a vápnik, ktorý je dôležitý pre správny vývoj kostí. - Obsahuje aj významné množstvo vlákniny.

Vitamín C
Vitamín B
Vápnik

Tip

Reďkev môžete pripravovať tepelne, neskôr podávať aj surovú na jemno nastrúhanú. V zime je možné pripraviť aj na spôsob kvasenej kapusty. Kvasená zelenina je najmä v zime veľmi cenená.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny