Od 1 roka (ukončený m 12+)
Reďkev má jemnejšiu chuť než reďkovky, a navyše obsahuje mnoho zdravých látok. Začínajte s ňou ale až po prvom roku života. Reďkev nepatrí medzi časté alergény, ale môže byť náročnejšia na trávenie – na začiatok teda skúste len malé množstvo, ktoré bude dobre rozmixované. Môžete ju podávať tak za surova, ako aj pečenú či varenú a rozmixovanú na pyré.
- Reďkev je bohatá na mikronutrienty. Nechýbajú vitamíny C, B, E, železo, draslík a vápnik, ktorý je dôležitý pre správny vývoj kostí. - Obsahuje aj významné množstvo vlákniny.
Reďkev môžete pripravovať tepelne, neskôr podávať aj surovú na jemno nastrúhanú. V zime je možné pripraviť aj na spôsob kvasenej kapusty. Kvasená zelenina je najmä v zime veľmi cenená.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny