Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)
Vlašský orech má zo všetkých orechov najvyšší alergizujúci potenciál, preto s jeho zaraďovaním postupujte opatrne. Patrí medzi orechy s obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré patria medzi esenciálne a mali by byť pravidelne prijímané v strave. Vyznačuje sa sladkou chuťou, ak máte horkastý plod, znamená to, že je pravdepodobne skazený, nejedzte ho.
Vlašské orechy obsahujú vitamíny E, B, bielkoviny a tiež železo, fosfor, selén i horčík.
Vlašské orechy sú dôležitou súčasťou jedálnička dieťaťa. Spočiatku podávajte na vyskúšanie malé množstvo a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Orechy vždy rozdrvte na pastu. Pri malých kúskoch orechov hrozí riziko vdýchnutia. Môžete ich pridávať do najrôznejších kaší, dezertov, jogurtov.
Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny