Vlašský orech

Od 11. mesiaca (ukončený m 10+)

Vlašský orech má zo všetkých orechov najvyšší alergizujúci potenciál, preto s jeho zaraďovaním postupujte opatrne. Patrí medzi orechy s obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré patria medzi esenciálne a mali by byť pravidelne prijímané v strave. Vyznačuje sa sladkou chuťou, ak máte horkastý plod, znamená to, že je pravdepodobne skazený, nejedzte ho.

Vlašský orech

Vitamíny a dôležité látky

Vlašské orechy obsahujú vitamíny E, B, bielkoviny a tiež železo, fosfor, selén i horčík.

Vitamín E
Horčík
Omega-3 mastné kyseliny

Tip

Vlašské orechy sú dôležitou súčasťou jedálnička dieťaťa. Spočiatku podávajte na vyskúšanie malé množstvo a sledujte prípadnú alergickú reakciu. Orechy vždy rozdrvte na pastu. Pri malých kúskoch orechov hrozí riziko vdýchnutia. Môžete ich pridávať do najrôznejších kaší, dezertov, jogurtov.

Podobné potraviny

Danej kategórii zodpovedajú tiež nasledujúce potraviny